Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Как да изберем най-сладката диня

по статията работи: | 27 юни 2018 Прочитания: 14700
За да сме доволни и щастливи от избора
Как да изберем най-сладката диня
Източник: sxc.hu

Всеки път се надяваме, динята, която сме избрали, да е сладка. Не, направо искаме да е захарна.

 

Че кой обича неузряла и несладка диня?! Добре, виждали сме да се почуква кората, но така и не разбрахме какъв трябва да е звукът, по който да се ориентираме.

 

Е, за да не се заблуждаваме повече и да не се разочароваме излишно от избора на диня, нека си кажем няколко начина, по които сигурно се познава сладката диня.

 

Външният вид

 

Динята трябва е равномерна, да няма вдлъбнатини или пукнатини по кората. Тъй като тези неравности влияят и на вътрешността на плода.

 

Тежестта

 

Има един трик с кофа вода, който обаче не може да ни е от полза, тъй като няма как да носим кофа с вода с нас на пазар, нали. Но все пак, информативно – ако динята покаже на повърхността си само малка част, това значи, че е сладка и узряла.

 

Това, което можем да направим, е да повдигнем две еднакви дини по размер, и да вземем по-тежката, тя е по-сладка. Тъй като този плод по принцип се състои от повече от 90% вода и около 6% захар.

 

Мястото, където е стояла динята


2564

photl.com

 

То трябва да е жълтеникаво, тъй като тя е расла в тази позиция и е тежала на тази си страна. Колкото цветът е по-наситен, толкова по-добре.

 

Цветът

 

Трябва да е тъмна и матова. Ако е бледа и лъскава, това значи, че вероятността да не е зряла и сладка е по-голяма.

 

Хайде сега, отивайте на пазара и си изберете най-сладката и зряла диня :)

 

Рейтинг: 4 / 5 , 272 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Трицветен крем с кисело мляко
    30 мин.
  • Маникоти палачинки
    15 мин.
  • Коктейл от херинга
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!