Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Как да обелим киви? Бърз самоучител (видео)

по статията работи: | 23 април 2014 Прочитания: 3877 1
Лесно и бързо
Как да обелим киви? Бърз самоучител (видео)
Източник: Wikimedia Commons

Кивито е плод, който се слави със завидното количество витамин C, което съдържа. Освен това, приемът на естествен витамин от кивито превишава 5 пъти този на синтезирания вариант.

 

Вкусното киви се слави и с повишаването на имунната защита на организма, което е много важно през пролетните месеци на умора.

То има много добри хранителни показатели. Припомняме, че в 100 грама киви се съдържат 49 калории, 0 мазнини, 1 грам белтъчини, 11 грама въглехидрати. Плодовете съдържат 80% вода, 18% сухо вещество, от което 9-12% фруктоза.

Затова ще ви предложим един безкрайно лесен метод, чрез който да се доберете до сладко-киселата сърцевина на плода и да се отървете от досадната обелка. За целта, освен киви, са ви нужни нож и супена лъжица.

 

С помощта на ножа изрежете двата края а кивито, като направите отвор с диаметър, равен на широчината на лъжицата. След това пъхнете лъжицата точно под кората на плода.

 

С въртеливо движение прокарайте лъжицата под цялата повърхност на кората. След като се отдели напълно, ви остава само да изтеглите лъжицата от кората.



Тъкмо да научите един от най-лесните начини да белите киви и ще ви споделим една тайна. Обелката на киви става за ядене. Само трябва да я измиете добре. Полезната страна на обелката е, че осигурява добро количество фибри. Идеално за отслабващи хора.

 

А сега ви предлагаме да видите полезното видео, което разкрива най-лесният начин да обелим киви.

 

Рейтинг: 4 / 5 , 294 гласa
Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Маргото
23.04.2014 | 17:33
МНого интересно,научих нещо ново.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...