Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Как да обелиш яйце за 10 секунди

по статията работи: | 10 декември 2012 Прочитания: 2307
Полезен кулинарен трик
Как да обелиш яйце за 10 секунди
Източник: Photl

Понякога най-простите неща, като махането на черупката на едно яйце, може да ни изправи на нокти.

 

Особено ако яйцето е част от сутрешното меню, а обелването му трябва да се случи преди чашата кафе...

 

Но разбира се, че за разрешението на този проблем има светкавичен кулинарен трик.

 

След неговото използване в реални кухненски условия, яйцето ще остане „без дрехи“ за секунди. Докато се вари, добавете лъжичка сода във водата.

 

Най-добре е да бъде твърдо сварено, и след това - охладено със студена вода.

 

Накрая дори няма да ви се наложи да го белите, а само да го чукнете леко по веднъж от двете му страни.

 

Подробни видео указания ви очакват във  div.bg.



Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...