Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Как да познаете, че един ресторант е кофти

по статията работи: | 23 януари 2014 Прочитания: 1690
Лошият ресторант си има няколко характеристики
Как да познаете, че един ресторант е кофти
Източник: sxc.hu

Избирането на ресторант не е никак лесна задача.

Независимо от това дали пътувате из България или в чужбина, е доста трудно да се отсеят добрите от лошите ресторанти.

Ако сте наблюдателни обаче, има няколко "забележителности", които издават лошия ресторант отдалеч.

Ето кои са те...

Празните маси

Разбира се, че това е първият знак. Няма нужда дори да обясняваме колко убедителна е гледката на празен ресторант! При всички положения, или цените не са както трябва, или храната... Или и двете!

Странните промоции

От типа на: "Изяж 2 порции пържени картофи, спечели трета!". Изглежда така, сякаш се опитват да се отърват от некачествената си храна прекалено бързо... Всеки ресторант със собственици, които разбират от този бизнес, биха открили по-хитър начин да привличат клиенти.

Мръсните, скъсани покривки

Означават, че и хигиената в кухнята е на същото ниво...

Бавното обслужване

Виждате, че ресторантът е пълен, обаче 80% от хората седят на празни маси и нервно се оглеждат за персонала? Бягайте от този ресторант към следващия!

Фаст фууд влиянието

Ако и интериорът, и маниерът на ресторанта ви крещят "фаст фууд", то инстинктите ви са познали и храната няма да е на ниво. Това с пълна сила важи за всички (български и чужди) курорти, които се опитват да привличат хората с блясък.

Етно-вълната

Напоследък като гъби след дъжд никнат ресторантите с етническа кухня. В България (и не само) се появяват все повече заведения, претендиращи, че предлагат национални кухни. В които обаче няма нито един представител на дадения етнос.

Включително и в кухнята! Идеален пример в българския случай са "италианските" и "китайските" ресторанти. По-добре седнете на друго място.

Еднообразното меню

Едно добро заведение е редно да предлага не само пилешко месо! Още повече, голям брой от пилешките "специалите" имат един и същи вкус и всъщност е все тая кое точно ще си изберете.

Е, това правило е изключение в случая на рибния ресторант (например). При последния пък е добре да има истинско разнообразие на риба и морски деликатеси.

Това може да се случи единствено в градовете, които са близо до морски или океански бряг.

Рейтинг: 5 / 5 , 1 глас
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Факторите на човешкия живот са пет: раждане, храна, сън, любов и смърт." Е.М.Форстър, английски новелист  
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...