Яйцата са едни от най-често използваните продукти в кухнята. Обичаме ги всякак - сварени, пържени, на омлет, на очи и т.н.
Много често се случва да си сварим повечко яйца и да ги приберем в хладилника.
На следващия ден отваряме, за да си вземем сварените яйца и забравяме къде сме ги оставили.
Случвало ли ви се е? Хващаме едно яйце, което мислим за сварено, чукваме го в масата и изненада - то било сурово, а ние сме причинили пълна бъркотия в кухнята.
Но има един супер лесен, супер готин начин, с който да проверим дали яйцето, което държим в ръка е сурово или сварено!
Сигурни сме, че повече от вас са чували за този метод.
Ние, да си признаем честно, не го знаехме. Бабите ни обаче се оказа, че го знаят :)
Всъщност методът представлява просто да завъртим яйцето. Свареното яйце се върти, докато суровото само се "скита" по масата.
Не ви се вярва? И на нас не ни се вярваше.
Затова се наехме да проверим тази работа. Сварихме бързо едно яйце, взехме си и едно сурово и запретнахме ръкави. Надписахме си ги, за да не се объркаме!
И се получи - свареното се въртеше като "лудо", докато суровото просто леко се поклашташе. И за да не решите, че си измисляме, счупихме яйцата, за да ви докажем (и на вас, и на нас), че едното наистина е сурово, а другото сварено.
Едва ли ще се налага твърде често да правим проверка на яйцата по този начин, но пък защо да не знаем още един трик :)
kulinar.bg
Особено полезно ще е по Великвен. Ако смятате, че някой се опитва да ви измами и ви даде сурово яйце, проверете си го, за да не станете целите в жълтък.
Вижте и видеото, в което ви показваме как да проверим дали яйцето е сурово, или сварено!
Всички права запезени/kulinar.bg © 22.01.2016