Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Как да си направим домашни пилешки котлети

по статията работи: | 05 февруари 2014 Прочитания: 1677 1
И други тънконсти за всяка кухня
Как да си направим домашни пилешки котлети
Източник: Wikimedia Commons

Много кулинарни тънкости, хитрости и магии сме ви показвали. Но винаги се намират още и още нови неща, сред които все има някое, което да ви е полезно. А за "новаците" в кухнята, винаги е добре да научат някоя хитринка за улеснение.


Домашни пилешки котлети

 

Транжирането на месо е специфичен занаят, който не се удава на всеки. Но всеки може да се направи котлети у дома. Ето как става това. Сложете обезкостените, изчистени от кожата пилешки гърди на дъската за рязане. Задръжте с длан половината месо (по дължина), а с другата, с помощта на остър нож, разжерете месото, през средата, успоредно на ножа. Така се получава хубав, тънък пилешки стек. Разтворете като книга, можете да ги разрежете на две. След това ги начукайте до дебелина 1– 1.5 см. 


Рендосване на меко сирене

 

Някои рецепти предполагат рендосване на меко сирене, като моцарела, например. Това, обаче, в повечето случаи се оказва нелека задача. Имаме решение на проблема. Сложете сиренето в хладилника за 30 минути, да замръзне леко, и след това спокойно можете да преминете към рендето. Така ще имате големи и дълги лентички от каквото и да е сирене.


Как да премахнем изгорелите парченца, без да търкаме

 

Забравете за телената гъбка, има и по-лесен начин. Напълнете мръсния тиган с вода, сложете ¼ чаша сода за хляб, оставете да заври и да се обсорбира почти напълно водата. След това избършете тигана и го измийте с препарат за миене на съдове, за да падне содата.


Застопорете мърдащата се дъска

 

Ако дъската за рязане се плъзга по плота или масата, докато кълцате, знаете какво може да последва. За да не се случват подобни злополуки в кухнята, просто трябва да сложите една мокра гъба, от онези, с които бършем масата. Така дъската няма да се мести и вие няма да сте застрашени от порязвате.


Как да премахнем излишната мазнина 

 

Има два варианта да махнете излишната мазнина от супата – единият е да стоите до нея, докато ври, и да махате мазнината, която се концентрира на повърхността. Но това иска време и внимание. Затова сгответе супата, сложете я да се охлади, след това я приберете за половин час в хладилника, мазнината ще се втвърди леко на повърността и вие ще я оберете. Това е по-сигурният начин, че ще махнете възможно най-много мазнина от супата или задушеното. След това затоплете отново на котлона, преди да си хапнете.


Как да замразим тесто

 

Искате ли да си имате готово тесто, когато ви се прииска да си направите бисквитки или други сладки? Удобно е, особено когато нямате много време тепърва да забърквате тесто. Ето какво трябва да направите. Разпределете тестото на малки топчета, сложете върху пергаментова хартия и приберете във фризера за 15-20 минути, докато се втвърди. След това прехвърлете топчетата в контейнер, добре затворен. Сложете отново във вризера или камерата и можете да съхранявате така тестото до 3 месеца.

Рейтинг: 4 / 5 , 259 гласa
Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Vqra Petrova
05.02.2014 | 15:53
добре е да знаем по някоя хитрина :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...