Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Как да спасим пресечена сметана

по статията работи: | 12 октомври 2015 Прочитания: 4243
Супер лесен трик
Как да спасим пресечена сметана
Източник: sxc.hu

Истината е, че колкото и да обичаме вкусните, домашно приготвени кремове, понякога се налага да прибягваме и до битата сметана.

 

Знаем, че не е особено полезна, но какво пък - пести време, супер вкусна е и е чудесна за декорация. Просто не бива да прекаляваме с консумацията й.

 

Най-често купуваме течна сладкарска сметана, която после разбиваме с миксер и влагаме в сладкиша.

 

Сметаната може да промени визията на най-обикновения сладкиш и да го превърне в супер представителен и чудесен за гости.

 

С малко въображение със сметаната могат да се правят истински чудеса! 

 

Освен това със сметана можем да направим и най-бързата торта на света - сметана, готови блатове, ягоди или друг плод по желание. Няма нужда да уточняваме как се прави, нали?

 

Та, какво трябва да направим с въпросната течна сметана. Супер просто е - слагаме я в купа и бъркаме с миксер, докато се сгъсти.

 

Понякога толкова желаем да се представим чудесно, че в стемежа си да направим всичко перфектно (в това число и сметаната), понякога прекаляваме с разбиването. Тогава сметаната става прекалено твърда, дори в някои случаи се троши и повече прилича на извара, отколкото на сладкарска сметана. 

 

Постоянно се увещаваме "хайде още малко, ей сега спирам" и така, докато накрая от гладка сметана не получим крем, приличащ на развален. 

 

34280

 

 

Припомнете си лесен начин за разбиване на сметана, при който няма никакъв шанс да я пресечете.

 

Но ако все пак това се случи и сметаната ви стане като на горната снимка, какво правите?

 

Изобщо не се шашкайте! Положението е спасяемо и ще има десерт за довечера. Нужен ви е само един мъничък трик, с който отново ще превърнете сметаната в гладка и кремообразна смес. 

 

Просто добавете няколко лъжици течна, неразбита сметана! Толкова е просто.

 

Излейте сметаната направо в купата и започнете да бъркате внимателно с бъркалка за яйца

 

34279

 

Да, така положението изглежда още по-неспасяемо, но след няколко минути ще имате прекрасна гладка сметана. Просто бъркайте внимателно и не се отчайвайте.

 

Разбира се, пак може да използвате миксер, но не искаме да прекалим с разбиването отново, нали?

 

Затова бъркалката може да свърши чудесна работа. Ето го и резултата след броени минути.

 

34281

кадри - youtube.com


Не забравяйте и още няколко съвета за перфектната бита сметана.


Рейтинг: 4 / 5 , 239 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...