Домашно приготвените десерти безспорно са най-вкусните и най-предпочитаните от хората не само в България, а и навсякъде по света.
Така че, вместо да си купувате пакетирани кексове, торти, кремове (...), най-добре се доверете на Kulinar.bg.
Именно при нас ще откриете многобройни чудесни съвети и рецепти за най-любимите ви десерти.
Тартата може би не е най-разпространения и търсен десерт, но определено набира скорост.
Доказателството: вече се предлага във все повече сладкарници.
Какво представлява? В най-общи линии, тартата е печен десерт, състоящ се пълнеж върху тестена основа. Отгоре тартата е "отворена", т.е. не е покрита с тестен пласт.
Всъщност тартата може да бъде и солена. Пример за солена тарта е кишът.
Припомняме ви, че кишът на Люба бе най-търсената и четена рецепта в сайта ни за 2013 година.
Именно от Люба научаваме и как да си приготвим тесто за тарта в домашни условия.
Както разказва тя, това е вид бисквитено тесто, което се приготвя бързо и лесно.
След замесването, тестото се поставя в накъдрена формата. Преди да се мушне във фурната, се поставя в хладилника да се охлади.
Източник: Люба Грънчарова
Специфичното при него е самото печене - трябва да се спазват някои правила.
Тестото се набожда с вилица, отгоре се поставя хартия, а върху нея се сипва 1 пакет морска сол или боб. Именно така се пече - 20 минути на 190 С в предварително загрята фурна.
Източник: Люба Грънчарова
След това хартията се маха и тестото се допича още 10 минути. По този начин при печене се запазва формата. След като изстине, блатът е готов за пълнене.
Тартът може да се напълни с крем и плодове, желирани кремове, сладко и др.
От това тесто могат да се правят и тарталети.
Основните продукти за тестото са следните:
Източник: Люба Грънчарова
брашно - 250 грама
масло - 100 грама
захар - 100 грама
яйце - 1 брой
сол - 1 щипка
Ето го и финалният резултат, който очаква да бъде украсен с пълнеж:
Източник: Люба Грънчарова