Размразете и нарежете калмарите на парчета с дебелина 3 см.
Смесете сосовете, сока от лайм, джинджифила и кориандъра в стъклена или керамична купа. Разбъркайте. Прибавете калмарите, покрийте и приберете в хладилника за половин час да се мариноват.
Извадете калмарите от маринатата, а нея изсипете в тиган. Оставете да кипне, намалете температурата на котлона, да постои така за 3 минути.
В тиган с намазнено дъно пригответе първата половина от калмарите, като ги обръщате от всички страни, а след това и втората. Оставете ги настрана и запържете леко обеленото манго, нарязано на кубчета, докато леко покафенее.
Разпределете калмарите в 4 чинии (за 4 порции) върху канапе от рукола, поръсете с манго и топлия дресинг.