Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Капама с агнешко месо

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 2.8
(базиран на 5 отзива)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Месото се нарязва на порции и се запържва леко
  • 2 Към него се прибавят лука, чесъна, магданоза и джоджена
  • 3 Поръсва се с червения пипер и се посолява на вкус
  • 4 Долива сетопла вода и се задушава под похлупак на умерен огън
  • 5 Ястието се задушава, докато месото омекне
  • 6 Тогава капамата се сгъстява с размитото в малко хладка вода брашно
  • 7 Доварява се на тих огън 10-ина минути
  • 8 Накрая се поръсва с черния пипер.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Шоколадово-кокосови-лешникови бонбони
    15 мин.
  • Пилешко с пикантно грейви
    20 мин.
  • Запечени картофки с млечен сос
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Леле, какво му мислим на това руло
След като изслуша всичките ми желания, златната рибка ме изгледа тъжно и каза: - Изяж ме...