Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Капама

13
Капама
Източник: lubka grancharova
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Всички видове меса се измиват и хубаво се подсушават.

  • 2

    Свинското месо се нарязва на парчета, според броя на хората, и се завиват сърми с цяло парче месо, парче бекон и лист джоджен.

  • 3

    Останалото зеле се нарязва на ивици. В голям керамичен гювеч се реди малко от нарязаното зеле, леко се ръси от ориза, нарежда се месото - първо телешкото, пак малко от зелето, завитите сарми, пържолите, останалото зеле и ориза.

  • 4

    Пилето се слага също цяло в средата, наденицата. Налива се олиото, 1 ч.чаша зелев сок, слага се капака или се покрива съда с фолио, и се оставя във фурната да се пече. Първо докато заври на силна фурна, след това се намалява на 150 градуса.

  • 5

    Оставя се 2-3 часа. Когато се смесят всички вкусове от различните видове меса, ястието става неповторимо.

     

  • 6

    Може да се приготви предния ден. Ястието е за много хора.

  • 7

    Така домакинята няма да седи около печката цял ден. Сол не се слага, защото се овкусява от зелето и зелевия сок.

Подобни рецепти от форума
Коментари(13)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
13
svetla
17.12.2013 | 12:27
tova e nqkakva izmisliza. Nishto obshto s kapama
12
Mariana Kalbova
08.12.2013 | 16:25
tova e nqkakva izmislica za kapama
11
Mihaela Angelova
27.06.2013 | 17:06
Отговор на коментар #9 от Cveti Georgeva:
ехееее напеаво си разцепила,явно това е твоя начин за капама , а това е друга рецепта просто :)
10
Zlatina Todorova
13.03.2013 | 16:33
супер вкусно ще пробвам тази рецепта тези дни
9
Cveti Georgeva
09.01.2013 | 23:27
Отговор на коментар #8 от Cveti Georgeva:
Забравих да кажа, че между листата от зеле и половината месо се слага 1/3 от зелето с ориза.
8
Cveti Georgeva
09.01.2013 | 23:20
Това не точната рецепта за Капама. Не се завиват сърми, не се слага наденица, киселото зеле се нарязва и се разбърква с ориза. Най отдолу се слага сланинка после 3-4 цели листа кисело зеле след това половината свинско месо и половината телешко с малко бекон след това зелето с ориза и после останалото месо и вместо пилешко може да се сложи заешко става много вкусно.
7
kalinka kalinkova
03.01.2013 | 17:43
Става хубава капамата в гърне и на бавен огън.
6
gabriela gabrielova
28.12.2012 | 19:30
Капамата е много вкусна но избегнете бекона
5
zvetanka ivanova
28.12.2012 | 18:01
Ще имам гости и това е идея да приготвя нещо за повече хора.
4
тихомира илиева
27.12.2012 | 20:06
Това е любимото ястие на цялото ми семейство. Не минава Коледа без да го приготвя.
3
ана
27.12.2012 | 19:43
Страхотна става тази капама!
2
pepi damjnova
27.12.2012 | 15:24
Аз не слагам бекон и ориз. А между месото нареждам сърмички. Става много вкусно.
1
Аламинут
27.12.2012 | 10:31
За първи път чувам месо да се подсушава !
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Морски раци с майонеза
    20 мин.
  • Таралежчета
    30 мин.
  • Люта разядка по мексикански
    < 10 м.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...