Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Карнитас (Мексико)

11
Карнитас (Мексико)
Източник: Wikimedia Commons
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Поставете месото, портокалите (на четвъртини), лука (на четвъртини), намачканите скилидки чесън, солта, кимиона, черния пипер на зърна и дафиновите листа в голяма тенджера, тип „холандска фурна“. Залейте с вода, да покрие добре продуктите.

  • 2

    Оставете да заври, след това намалете температура, за да покъкри около 10 минути.

  • 3

    Ако се е образула пяна, изчистете я с лъжица. Покрийте леко и оставете да се готви за час и половина.

  • 4

    Когато месото се е сварило, оставете го да изстине в бульона за около 1 час.

  • 5

    Накрая накъсайте месото. Можете да го използвате за пълнеж на тако и бурито, или да го сервирате, гарнирано със сос по избор.

  • 6

    В превод от мексикански, "карнитас" буквално означава "малки парчета месо".

Коментари(11)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
11
Margaritka
17.12.2013 | 15:49
супер предложение :)
10
pepi damjnova
14.08.2013 | 13:23
Отговор на коментар #8 от gabriela gabrielova:
Това е малко странно, но добре изглежда.
9
pepi damjnova
14.08.2013 | 13:23
Много вкусно звучи.
8
gabriela gabrielova
14.08.2013 | 09:16
Отговор на коментар #7 от Надя:
Ще го приготвя без портокали
7
Надя
13.08.2013 | 17:49
Отговор на коментар #1 от kalinka kalinkova:
Аз също,но и не мисля да го правя.
6
Надя
13.08.2013 | 17:49
Странна ми е тази рецепта...
5
тихомира илиева
13.08.2013 | 13:05
Отговор на коментар #3 от Мариана Красимирова:
И на мен, но ще го пробвам.
4
тихомира илиева
13.08.2013 | 13:05
Много вкусно изглежда.
3
само портокала не ми се връзва нещо , ама изглежда супер
2
kalinka kalinkova
13.08.2013 | 08:33
Отговор на коментар #1 от kalinka kalinkova:
Но бих вкусила от това ястие.
1
kalinka kalinkova
13.08.2013 | 08:32
Не съм комбинирала досега портокали със свинско месо.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D