Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Картофена крем супа с крутони

3
Картофена крем супа с крутони
Източник: Десислава Павлова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Обелвате картофите и ги нарязвате на кубчета в тенджера, прибавяте и моркова и лука, също нарязани, за да могат после по-лесно да се пасират. Слагате ги да се варят.

  • 2

    В отделна купичка изсипвате сметаната заедно с подправката и го разбърквате добре. Като са готови картофите, лука и морковите, ги прецеждате, като запазвате водата в отделен съд.

  • 3

    Пасирате до получаване на пюре, прибавяте сметаната с обърканата в нея пикантина и пак пасирате. Започвате да прибавяте от водата, в която се вариха картофите, и при всяко добавяне пасирате и така, докато получите желаната гъстота.

  • 4

    След това слагате на котлона за не повече от 5-10 минути, като бъркате, за да не загори.

  • 5

    За крутоните: Нарязвате половин хляб на малки парчета, пръскате ги в тавата и поръсвате с подправка пикантина, след това изливате малко зехтин или олио, и ги омесвате с ръка хубаво да може всяка хапка да поеме и от подправката и от мазнината. Печете ги в загрята фурна на 200 С за около 20 минути.

  • 6

    Поднасяте супата топла с крутони отгоре. Бон апети :)

Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
elena atanasova
28.01.2014 | 09:51
Обичам такава крем супа.
2
poli asenova
27.01.2014 | 20:04
Ще пробвам вкуса и.
1
zvetanka ivanova
27.01.2014 | 08:30
Бих опитала супата.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D