Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Карфиол в кашкавален сос

2
Карфиол в кашкавален сос
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Сезон:есен
Кулинар:
Рейтинг: 2.7
(базиран на 9 отзива)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Разделеният на малки розетки карфиол, сварете в подсолена вода и го отцедете

  • 2

    В по-голямата част от маслото запържете брашното до порозовяване

  • 3

    Разредете го с отвара от карфиола, докато се получи гъст сос със средна гъстота

  • 4

    Посолете соса и го подправете с лимонов сок

  • 5

    Още горещ го застройте с жълтъците, разбити с останалото масло

  • 6

    Залейте свареният карфиол със соса и поръсете отгоре настърган кашкавал.

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Vqra Petrova
25.10.2013 | 13:28
много интересен сос ще го изпробвам задължително!
1
Ще го пробвам този сос,доста често правя карфиол,мога да експериментирам
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Две разкошни кексчета в чашки
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...