Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Карфиол в кашкавален сос

2
Карфиол в кашкавален сос
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Сезон:есен
Кулинар:
Рейтинг: 2.7
(базиран на 9 отзива)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Разделеният на малки розетки карфиол, сварете в подсолена вода и го отцедете

  • 2

    В по-голямата част от маслото запържете брашното до порозовяване

  • 3

    Разредете го с отвара от карфиола, докато се получи гъст сос със средна гъстота

  • 4

    Посолете соса и го подправете с лимонов сок

  • 5

    Още горещ го застройте с жълтъците, разбити с останалото масло

  • 6

    Залейте свареният карфиол със соса и поръсете отгоре настърган кашкавал.

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Vqra Petrova
25.10.2013 | 13:28
много интересен сос ще го изпробвам задължително!
1
Ще го пробвам този сос,доста често правя карфиол,мога да експериментирам
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Плодова кошничка с изненада
    20 мин.
  • Салата от китайско зеле
    15 мин.
  • Кюфта
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Леле, какво му мислим на това руло
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...