Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Кимбаб (김밥 )

9
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:китайска кухня
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Това е корейска храна - в нея няма сурова риба, както е при сушито.

  • 2

    Измиваме добре ориза и го оставяме да кисне в студена вода 1/2 час, после го слагаме с 2 ч.ч. водата да ври на тих огън, и бъркаме често, когато се изпари водата, оризът е готов.

  • 3

    В купа смесваме оризовия оцет, солта и захарта и изсипваме в ориза. Покриваме с кърпа.

  • 4

    Изцеждаме рибата и я смесваме с майонезата и ситно нарязания магданоз.

  • 5

    Правим омлета и го слагаме на домакинска хартия да изстине.

  • 6

    Нарязваме на жулиени (на ивички) зеленчуците.

  • 7

    И започваме да подреждаме на рогозка: лист Нори, ориза, и останалите продукти и навиваме стегнато. Ако слагаме пушена сьомга, тогава отпада риба тон и майонезата, и поръсваме сьомгата със сусам (може и да сложим и ролца от раци).

  • 8

    Оставяме в хладилника ролцата за 30 минути да стегнат. После ги нарязваме и подреждаме в чиния и сервираме със соев сос.

  • 9

    Забележка: Ножът трябва да е сух и много остър.

Коментари(9)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
9
Emnuella
05.12.2013 | 15:12
Отговор на коментар #6 от ива:
Определено ми хареса и на мен,бих я пробвала.
8
Emnuella
05.12.2013 | 15:09
Рибата е на почит тази седмица:)
7
Radina
05.12.2013 | 15:08
както обичам корейско всичко му хехех това ще го пробвам :)
6
ива
05.12.2013 | 11:13
Ee, mnogo qka i idejna recepta:)
5
Nadia Tsaneva
30.08.2013 | 17:54
Краставицата е 1 бр., извинявам се за грешката, и също в омлета слагам и ситно нарязания магданоз.
4
Сия Рибагина
30.08.2013 | 17:46
краставицата пише че е 1гр,възможно ли е? Хареса ми и на мен никога не съм яла подобно нещо
3
Маргото
30.08.2013 | 17:29
Отговор на коментар #1 от Violeta:
Наистина рецептата е много интересна и ще се получи вкусно.
2
Маргото
30.08.2013 | 17:28
и това в скобите прочетох :)))
1
Violeta
30.08.2013 | 16:53
Интересна е идеята,хареса ми.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Глазирани ябълкови резенчета
    30 мин.
  • Паста със сусам
    15 мин.
  • Глазирано и гриловано свинско
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...