Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Кисели краставички без варене

10
Кисели краставички без варене
Източник: Виолета Якова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 4.9
(базиран на 14 отзива)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    На дъното на буркан от компот слагаме по една равна супена лъжица сол и захар, няколко резана лук, 2-3 чесънчета, няколко зърна чер пипер, 3 броя аспирин, оцета.

  • 2

    Нареждаме краставичките по стената на буркана, после пълним отвътре и отгоре.

  • 3

    Копърът слагаме най-отгоре. Заливаме с вряла вода и затваряме веднага. Обръщаме с капака надолу.

  • 4

    Не използвам винен оцет, защото оцветява и не ми харесва.

Подобни рецепти от форума
Коментари(10)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
10
Виолета Якова
13.07.2016 | 08:51
Стигнах до извода,че ако са бейби стават хрупкави.Ако са по големи,леко омекват,но не стават "кашкави".
9
Виолета Якова
13.07.2016 | 08:49
И аз правя домашни!!!!
8
юрий колев
30.09.2013 | 15:13
когато нещата са правени с аспирин не мага да ги ям.а и вкуса е друг. който не вярва да пробва един и същ продукт с и без аспирин. много здрав стомах трябва за аспиринените рецепти
7
Виолета Якова
21.09.2013 | 20:38
Отговор на коментар #4 от Ваня Йочева:
Някъде в рецептите прочетох,че слагат синапено семе за да са хрупкави...Не съм пробвала,но ще го направя догодина.Сега се сещам,че в тези от магазина също има!!!
6
Виолета Якова
21.09.2013 | 20:38
Отговор на коментар #4 от Ваня Йочева:
Някъде в рецептите прочетох,че слагат синапено семе за да са хрупкави...Не съм пробвала,но ще го направя догодина.Сега се сещам,че в тези от магазина също има!!!
5
Виолета Якова
21.09.2013 | 20:11
Зависи от това с колко тор са торени.Поне аз до такъв извод съм стигнала.Миналият сезон правих 100% лично производство-и се получиха супер.Малки и хрупкави.Тази година си купих от пазара-различни са.
4
Ваня Йочева
21.09.2013 | 09:11
Дали бихте могли да ми кажете хрустящи ли стават или меки краставичките?
3
тихомира илиева
20.09.2013 | 08:54
Обожавам кисели краставички.
2
Виолета Якова
19.09.2013 | 09:47
Отговор на коментар #1 от stefaniika koleva:
Това са мойте краставички от 22 години.:)
1
stefaniika koleva
19.09.2013 | 08:34
Не съм правила до сега без варене, иначе всички останали продукти и аз ги слагам.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Омлет със задушени зеленчуци
    15 мин.
  • Свински шницел със сос
    40 мин.
  • Пържени филийки с тиквено пюре
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
- Имате ли боксови ръкавици?- Не!- Имате ли шапка за плуване?- Не!- А имате ли кънки?- Но Господине, ние продаваме шоколад!- Тогава ми...