Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Кисели краставички на слънце

2
Кисели краставички на слънце
Източник: Светла
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:зимнина/туршии
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Измийте краставичките и ги оставете да киснат във вода за около 4 часа. След това ги почистете добре, ако е нужно ги надупчете от всички страни.

  • 2

    Подредете ги в буркан, като добавите и стръкчета копър, а по желание и скилидки чесън. Сипете по 1 ч.л. м орска сол и 2 с.л. ракия за 1 буркан Омния. Долейте догоре с вода и ги оставете на слънце.

  • 3

    Сутрин и вечер разклащайте бурканите в продължение на 5 дни. След това приберете бурканите с кисели краставички на тъмно и хладно място.

  • 4

    Така приготвени краставичките се запазват много хрупкави за цяла зима.

Подобни рецепти от форума
Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
zvetanka ivanova
11.10.2013 | 16:23
Ще се възползвам от рецептата.
1
ана
11.10.2013 | 13:08
Много интересна рецепта.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Тази фокача е просто разкошна!
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...