Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Кисело зеле

Кисело зеле
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 3.3
(базиран на 6 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Зелето се почиства от външните листа и кочаните се цепват 'на кръст'.

  • 2

    Зелките се нареждат се в бидон с кочана нагоре, като се ръси по малко сол

  • 3

    Накрая се поставя хрянът и се залива със студена вода

  • 4

    Най-отгоре се поставя дървена решетка и върху нея - тежест

  • 5

    Бидонът се затваря и се поставя на стайна температура

  • 6

    След 2-3 дни саламурата се претаква - източва се зелевият сок през канелката на бидона и се налива отново, всекидневно в продължение на 2 седмици докато сокът започне да ферментира. Вместо претакване може да се сложи спираловидно маркуч в бидона, така че единият му край да е на дъното, а другия при отвора, и зелето да се 'продухва'.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Богата салата
    15 мин.
  • Солени палачинки с бекон и кашкавал
    30 мин.
  • Мини ябълков пай
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Нямам търпение за великденската трапеза, за да:
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Леле, какво му мислим на това руло
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...