Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Кисело зеле

Кисело зеле
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 3.3
(базиран на 6 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Зелето се почиства от външните листа и кочаните се цепват 'на кръст'.

  • 2

    Зелките се нареждат се в бидон с кочана нагоре, като се ръси по малко сол

  • 3

    Накрая се поставя хрянът и се залива със студена вода

  • 4

    Най-отгоре се поставя дървена решетка и върху нея - тежест

  • 5

    Бидонът се затваря и се поставя на стайна температура

  • 6

    След 2-3 дни саламурата се претаква - източва се зелевият сок през канелката на бидона и се налива отново, всекидневно в продължение на 2 седмици докато сокът започне да ферментира. Вместо претакване може да се сложи спираловидно маркуч в бидона, така че единият му край да е на дъното, а другия при отвора, и зелето да се 'продухва'.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Лимонада със сок от нар
    < 10 м.
  • Бързи пържени зеленчуци
    20 мин.
  • Талиатели със сметана и салам
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Ядете ли фаст фууд?
"Много мъже биха преборили други, за да спечелят една жена, показвайки сила...Но малко биха преборили себе си, за да я задържат,...
  • Курабийки с изненада :)
  • Тортата, за която мечтаем!
  • Искате ли едно парче от тази вкусотия?
  • Свежа напитка с нар за лятото
  • Доматеният сос е нещо, което винаги трябва да имаме у дома!
Не си истински българин, ако в хладилника нямаш шише от марково уиски, пълно с домашна ракия.