Разбийте маслото със захарта, прибавете яйцето, морковите, содата, разтворена в млякото, настърганата портокалова кора. С брашното (без 1-2 лъжици) замесете тесто.
Разделете го на 6 топчета, оваляйте ги в брашно. Разточете всяко на кора с дебелина 3-4 мм и нарежете на триъгълници.
Сложете плънка от мармалада и орехите и навийте на кифлички. Наредете ги в намазана с масло тава. Изпечете в силна фурна. Поръсете кифличките с подра захар, смесена с ванилия.
Тестото може да се раздели на две. Да се разточи в кръг според големината на тавата, да се намаже с мармалад, отгоре да се поръси с орехи и да се покрие с втората кръгла кора. Да се поръси отново с орехи, а след изпичането и с пудрата захар.