Сложете корите за лазаня една по една в 2 литра вода, вряща и подсолена. Варете 5 минути, залейте със стъдена вода и ги оставете в нея.
За плънката: запържете каймата в 30 грама масло. Обелете морковите и целината и ги настържете.
Обелете лука и чесъна, нарежете на ситно лука и счукайте чесъна. Прибавете ги към каймата заедно със зеленчуците, а като се запържат, сипете виното.
Подправете със сол и пипер плънката. Добавете доматеното пюре.
За соса "Бешамел": разтопете 50 грама масло в тиган и запържете брашното до леко златисто, като непрекъснато го бъркате.
Добавете бульона и сметаната. Разбийте соса, за да не се получат бучки, и като заври, го оставете да къкри 10 минути на тих огън.
После добавете индийското орехче и 20 грама пармезан.
Загрейте предварително фурната до 240 С. Намажете с масло тавичката и наредете на пластове лазанята, плънката, соса.
Наръсете с останалия пармезан и на няколко места сложете бучици масло. Печете 20-30 минути.
Още кулинарни изкушения тук.