Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Класическа рецепта за палачинки

12
Класическа рецепта за палачинки
Източник: Daniela Kamenova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 14 отзива)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Яйцата се разбиват, докато се получи еднородна смес.

  • 2

    Добавя се млякото. Палачинките могат да се направят и с вода вместо мляко, но тогава стават много леки и не чак толкова плътни и вкусни.

  • 3

    Брашното се пресява и се смесва със содата (1 щипка). Добавя се на малки порции, за да не стане на бучки.

  • 4

    Добавя се солта (1 щипка), за да овкуси сместа.

  • 5

    Получената смес трябва да е с гъстота на боза. Може да се добави малко мляко, ако е по-гъста или малко брашно, ако се е получила по-рядка.

  • 6

    Палачинките се пържат на слаб огън, като предварително тиганът се намазва с масло.

  • 7

    Когато палачнката сама се отлепи от тигана по краищата и може лесно да се повдигне с лопатка, е готова за обръщане.

  • 8

    Готовите палачинки може да се поднесат със сладка или солена плънка, навити на руло или сгънати във формата на джобче.

  • 9

    Полезно е да се знае, че за 1 порция от 2 палачнки са нужни 1 яйце, 100 гр. брашно и 100 мл. мляко. Лесна за запомняне пропорция :)

Коментари(12)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
12
Desislava Stoyanova
31.05.2014 | 15:20
тези палачинки са като омлет ;)
11
Anna Vasileva
01.04.2014 | 17:25
Като че ли много жълти ми се виждат, което значи,че са много яйчни.
10
Петя Иванова
13.02.2014 | 16:03
Много обичам палачинки
9
Monika
06.01.2014 | 11:18
на тези ... палачинки не са ли им много яйцата? та те са направо жълти?
8
Даниела
31.05.2013 | 22:59
моят въпрос е тигана задължително ли трябва да бъде тефлонов или не ?
7
petar
30.05.2013 | 23:22
www.paradizo-bg.com
6
момичета опитайте рецептата,няма да съжалявате,много,много вкусни станаха.Благодаря за рецептата.
5
много хубави станаха,момичета опитайте рецептата,няма да съжалявате!!!!
4
Daniela Kamenova
14.01.2013 | 23:15
Отговор на коментар #3 от :
Прясно,посочила съм го в списъка с продукти :)
3
Miglena Manova
09.12.2012 | 13:59
Искам да попитам Даниела Каменова ето тук където пише че може да се добави малко мляко ------>Получената смес трябва да е с гъстота на боза. Може да се добави малко мляко, ако е по-гъста или малко брашно, ако се е получила по-рядка.Млякото прясно или кисело да бъде ?
2
асд
17.11.2012 | 10:07
Съгласен съм с Иванка! По този начин стават изключително вкусни! Такава рецепта може да намерите на http://nagradite.bg/vote/casual-49547.html
1
Ivanka Kostadinova
20.10.2012 | 14:41
Тук не сте издали една много важна тайна на бабата-когато се извади вече ипечената палачинка,още докато е гореща се намазва с масло(маргарин) от горната страна,и така всяка следваща...така се запазват за по-дълго време меки и вкусни,без да изсъхват.В случая моята баба не добавяше сода,може и без нея.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Кой е любимият ви есенен плод?
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Когато приготвяме сухи меса, трябва да ги увиваме с малко беконче, да пусне малко мазнина
  • Маслени бисквити, слепени с фъстъчен крем :)
  • Реване с квасена сметана - невероятно вкусна комбинация :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Сладко кисело пилешко със задушени картофки :)
Мамо, може ли да нося сутиен? - НЕ! - А да се гримирам? - НЕ! - Поне да си сложа къса пола може ли? - НЕ!!! - Но мамо вече съм на 16!...