Маята се разтваря в топлото прясно мляко с лъжица захар и брашно, оставя се да шупне и се прибавя към пресятото брашно със захарта, олиото, яйцата (отделя се един жълтък), лимоновите корички, содата, сол и ванилията.
Замесва се средно твърдо тесто, като докато се меси тестото, се бие 100 пъти, след което се оставя да почине, докато удвои обема си. Размесва се отново и се разделя на 4 части.
От всяка част се разточва кора с дебелина около 1см реже се в средата по дължина и после на ширина. Всяко едно от четирите части се режат още на три триъгълника, така че от едната кора се получават 12 триъгълника.
На всяко се слага в по широката част лъжичка мармалад, по възможност да не е много течен и се завива, като се почва от широката към най-тънката част. Получава се кифличка.
Така се процедира и с останалите, а другите три парчета се разточват пак на кори и се правят по същия начин.
Оставят се пак да втасат за около 30 минути.
Получените кифлички се нареждат в намазнена тава на разстояние една от друга, ако не се побират всички се пекат на няколко пъти, намазват се с жълтък и се поръсват с кристална захар.
Пекат се на 170 С до златисто. Накрая пожелание се поръсват и с пудра захар.