Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Коледен Щолен (Германия)

3
Коледен Щолен (Германия)
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Празник:Коледа
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 4
(базиран на 4 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    Ромът, стафидите, настърганите кори и орехите се смесват в купичка и се заливат с рома.

  • 2

    След като престоят така около 10 мин, се кипват за 4-5 мин.

  • 3

    В дълбок съд се замесва рядко тесто от хладкото мляко, захарта, маята и 5-те с.л. брашно.

  • 4

    Покрива се с кърпа и се оставя на топло да втасва за 20 мин.

  • 5

    Към тестото се добавят останалото брашно,125 грама от маслото и жълтъците. Тестото се меси много добре.

  • 6

    По време на месенето се добавят вече изстиналите стафиди и ядки, ванилия и сол.

  • 7

    Тестото се слага в дълбокия съд, покрива се с кърпа и се оставя да втасва на топло за 2 часа.

  • 8

    След като втаса тестото, се разточва на овална кора, прегъва се така, че горният край да не прихлупва долния и с точилка леко се натиска откъм прегъвката.

  • 9

    Щоленът се слага в тава, покрита с хартия за печене, покрива се с кърпа и след 30 мин. се пече на 170 градуса.

  • 10

    Пече се поне един час. Ако започне да загаря, се покрива с фолио.

  • 11

    След като се изпече, щоленът се намазва горещ с разтопено масло и се наръсва с 1/4 от пудрата захар. Това се повтаря, докато свършат маслото и пудрата захар.

продукти
Подобни рецепти от форума
Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
работната пчела
06.01.2014 | 11:33
:) Много апетитно изглежда1
2
Рудолф ван Веен ;)
1
ива
11.12.2012 | 17:38
Време му е да го опитаме
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • "Влюбени сърца"
    30 мин.
  • Салата "Шопска вариация"
    15 мин.
  • Пълнени домати (Зара)
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Кой сезонен зарзават използвате най-често?
Хората се делят на две половини. Едните, влизайки в стаята казват: "О, кого виждам!", а другите: "А, ето ме и мен!" Абигейл ван Бурен
  • Цветовете са важна част от възприятието за едно ястие!
  • Да я режем ли... или да си я хапваме от тавата :D
  • Има ли някой, който да НЕ обича китайско?
  • Вкусни банички с кайма и варени яйца :)
  • Червено месо с червено вино...
У Враца по действителен случай: - Здрастее, Радиото ли е ? - Да, кажете.. - И сеги сички ора ма слушат? - Да, у ефир сте! - И в...