Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Коледен шаран (Австрия)

Коледен шаран (Австрия)
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:австрийска кухня
Празник:Коледа
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 3
(базиран на 6 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Магданозът се наситнява, морковите и целината се нарязват на дълги и тънки ивички (жулиени)

  • 2

    Лукът се нарязва на кръгчета и се слага да се вари с корените в 750 мл гореща вода и бирата.

  • 3

    В тенджерата се слагат и увити в марличка подправки: чесън, стрък мащерка, дафинов лист и черен пипер на зърна

  • 4

    След 1 час варене се изважда марличката с подправките

  • 5

    В ароматния бульон се добавят оцет, сол и шаран - цял, или ако тенджерата не е достатъчно широка, нарязан на парчета

  • 6

    Върху рибата се сипват 5-6 с.л. олио

  • 7

    Тенджерата се захлупва плътно

  • 8

    Ястието се вари на слаб огън 45 мин.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Цикория с гъби
    15 мин.
  • Макарони с патладжан и чери домати
    20 мин.
  • Десерт с боровинки, сладолед и сметана
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Леле, какво му мислим на това руло
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D