Половината прясно мляко се затопля и в него се поставя маята, лъжичка захар и лъжичка брашно.
В голяма купа се сипва брашно (пресято), прави се кладенче и се добавят останалите продукти. Замесва се меко тесто. Оставя се да втаса леко.
Размесва се отново и се разделя на шест равни топки.
Петте топки се разточват на кръгли кори, малко по-малки от дъното на разглобяема форма за торта, дъното се намазва с олио и се слага в средата на голяма тава и върху него се подреждат корите.
Четирите кори се намазват с олио и се слагат една върху друга. Слага се петата кора, без да се намазва.
С остър нож, от центъра навън, корите се срязват на осем части (като торта), без да се стига до края.
Всяка срязана се обръща навън към края на формата (така се получават листа на цветето).
Отворът, който се образува в средата от обръщането на листата, го запълваме, като разточваме шестата кора.
Намазваме я с олио, навиваме на руло. Режем и с отрязъка нагоре подреждаме в празния кръг.
Оставя се за 30 минути да втаса. След това се маже с разбитото яйце, олио и мляко.
Поръсвате в средата с мак, а листата - със сусам. Печете на 180 С до златист цвят.