Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Коледна капама (Добринка)

1
Коледна капама (Добринка)
Източник: Добринка Христова Петкова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Смесете соевия сос, чили соса, черния пипер, солта и горчицата и разбъркайте добре.

  • 2

    От пилешките гърди оформете 4 пържоли. Нарежете зелето на ситно, разстелете половината в гювеча.

  • 3

    Отгоре наредете свинските пържоли, намазани хубаво със смесените подправки.

  • 4

    После наредете и пилешките пържоли, също намазани със сместа.

  • 5

    След това гъбите (на филийки) и кашкавала (на кубчета), бекона, наденичките (сурови) и кърначетата.

  • 6

    Покрийте с останалото зеле, налейте виното и още толкова вода, поръсете с червения пипер.

  • 7

    Захлупете гювеча и печете на 180-200 градуса, за около 2-3 часа.

Подобни рецепти от форума
Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Mihaela Angelova
23.04.2013 | 15:29
страхотна капама
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Глазирани ябълкови резенчета
    30 мин.
  • Паста със сусам
    15 мин.
  • Глазирано и гриловано свинско
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
- Имате ли боксови ръкавици?- Не!- Имате ли шапка за плуване?- Не!- А имате ли кънки?- Но Господине, ние продаваме шоколад!- Тогава ми...