Хапнaхте ли достатъчно патладжани през лятото?
Ние да, но сега е време и да затворим няколко килограма за зимата. Консервите с патладжани са също толкова вкусни и апетитни, колкото и пресните сини домати.
Имаме няколко рецепти, предложени от наши потребителки, които сме синтезирали за вас.
Възползвайте се от тях, ако имате намерение да затваряте консерви с патладжани. Ако ли не, може пък след тези няколко предложения, да си промените намеренията.
Дело е на Цветослава Киркова. В тази рецепта сините домати са овкусени със сол и магданоз. Ако предпочитате по-изчистения вкус на този зеленчук, това е вашата рецепта.
Така ги приготвя нашата Люба Грънчарова. Стават много вкусни, а и се правят лесно. Пекат се в една обща тава и след това се затварят в буркани. Трябват ви само 20 минути.
Тук Соня Славкова е прибавила и оцет към продуктите. Към него се слага чесън и малко сол по желание и след това с тази марината се заливат патладжаните в бурканите. Вижте в линка към заглавието на рецептата точния метод на направа.
Ако рязането на сурови патладжани ви затруднява, тогава изберете тази рецепта. Тук те се пекат цели, а след това се късат на неравномерни парчета.
Една рецепта, която е сред най-харесваните ни предложения. Различното тук е, че марината се затопля и с нея се заливат патладжаните. Отново се варят и след това се затварят в буркани.
Всички предложения имат своя чар. Изберете тази, която е най-удобна за вас, но на всяка цена си направете няколко буркана с патладжани, няма да съжалявате :)