Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Конфитюр от круши

Конфитюр от круши
Източник: Kulinar.bg
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    От това количество се получава 1 буркан от 680 мл (като тези за кисели краставички). 

  • 2

    Обелете и нарежете крушите на кубчета. Сложете ги в голяма тенджера само с водата. Варете до омекване. 

  • 3

    Отсипете няколко черпака от сока, след това добавете захарта и досварете. Ако се налага, добавете от отделения сок за разреждане.

  • 4

    Варенето продължава около 2 часа след завирането на течността.

  • 5

    Добавете лимонтузуто, след като вече сте махнали сладкото от огъня. 

  • 6

    Затворете веднага, докато все още е топло. Обърнете с капачката надолу и оставете така за през нощта. 

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Солен кекс II
    30 мин.
  • Свеж полъх
    15 мин.
  • Чилакилес (Мексико)
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Две разкошни кексчета в чашки
След като изслуша всичките ми желания, златната рибка ме изгледа тъжно и каза: - Изяж ме...