Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Край на болните стави с тези 3 рецепти

по статията работи: | 26 ноември 2015 Прочитания: 7802
Дафиновият лист е основният ни помощник в този случай
Край на болните стави с тези 3 рецепти
Източник: Youtube

Ставните заболявания за изключително болезнени и намаляват качеството на живот в много голяма степен. Като, в случая, под "качество на живот” имаме предвид невъзможността на хората, страдащи от тези проблеми, да извършват много от всекидневните си задачи. Когато способността за движение е намалена в пъти, просто се чувствате меко казано безпомощни.

 

Всекидневни гледаме най-различни реклами за лекарствени продукти и медикаменти, които имат претенцията да ни помагат именно за намаляване на болката и справяне със затрудненията, които срещаме с всекидневните си дейности. Но почти винаги се оказват не толкова ефикасни, колкото се надяваме и ние, купувайки си ги.

 

Именно затова много хора се обръщат към различни алтернативни начини за справяне с болката. Както многократно сме казвали, природата се е погрижила да ни осигури всички необходими полезни свойства, от които се нуждаем, под една или друга форма. А виждаме, че и вие се интересувате от тези алтернативни средства за лечение, съдейки по интереса, с който се четат.

 

В случая, както се досещате, ще ви предложим няколко ефикасни рецепти с дафинов лист за борба с болката в ставите. Те са лесни за изпълнение и определено струват доста по-малко от медикаментите, предлагани в аптеките. 

 

Всички видове дафинов лист имат и много полезни вещества – манган, калций, калий, фосфор, магнезий, желязо, натрий и цинк. Всички те са необходими за правилната функция на различните органи.

 

1 рецепта за болка в ставите и ревматизъм

 

20-30 дафинови листа се слагат в термос и се заливат с вряла вода. Термосът се затваря и отварата от дафинови листа трябва да престои така в рамките на 2 часа. Преди всяко хранене (3 пъти на ден) се пие по една кафена чашка от отварата.

 

2 рецепта за мехлем при болни стави

 

Счукайте в хаванче 20-тина дафинови листа на ситен прашец. След това залейте с 180 мл зехтин и разбъркайте. Оставете този мехлем да престои за 10 дни на стайна температура. След това се прецежда през марля и с останалата смес се мажат болните стави и гръбнака (защото те вървят ръка за ръка в повечето случаи).

 

sxc.hu 

 

3 рецепта при артритни стави

 

20 дафинови листа се стриват в хаванче и се заливат с 250 мл спиртен алкохол (силна ракия). Оставят се за 5 дни и след това със сместа се мажат засегнатите от артрита места.

 

Надяваме се да сме полезни с тази информация. Тъй като сме наясно колко могат да са болезнени тези болки в ставите и целия гръб.


източник:delo.bg

 

Има и още интересна информция, която трябва да си припомните:

 

броколи за здрави стави

 

храни за здрави стави

Рейтинг: 1.5 / 5 , 2 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...