Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Крем карамел "Люба"

6
Крем карамел "Люба"
Източник: lubagrancharova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Отделете половината захар и направете карамел.В тиганче изсипете захарта и оставете да се разтопи на умерен огън. Когато започне да се карамелизира захарта, разбъркайте с лъжица да стане светъл карамелът. Още горещ налейте във формичките за крема.

  • 2

    Яйцата трябва да са със стайна температура, разбийте ги с вилица заедно със захарта и ванилията.

  • 3

    Добавете прясното мляко. Хубаво разбъркайте, да се стопи захарта. Прецедете през цедка и налейте сместа върху карамела.

  • 4

    Наредете формичките в дълбока тава, сложете гореща вода до половината на формичките. Печете около час в предварително загрята фурна на 150 С.

  • 5

    Когато наближи времето да извадите крема, може леко да натиснете с пръст, ако пружинира, кремът е готов. Така той няма да стане на шупли. Не разбивайте сместа с миксер.

  • 6

    Ако правите карамела с домашни яйца и домашно мляко времето за печене е около 45 минути.

продукти
Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
gabriela gabrielova
03.10.2013 | 09:27
Отговор на коментар #3 от kalinka kalinkova:
Рецептата е много добра, наистина.
5
gabriela gabrielova
03.10.2013 | 09:27
Страхотен на вкус е този десерт.
4
stefaniika koleva
03.10.2013 | 08:45
Любимият ми десерт.
3
kalinka kalinkova
02.10.2013 | 19:02
Супер е тази рецепта, аз ползвам същата.
2
ана
02.10.2013 | 16:02
Благодаря за рецептата.
1
тихомира илиева
02.10.2013 | 08:40
А така го правя с домашни продукти.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...