Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Крем карамел в тиква

Крем карамел в тиква
Източник: Wikimedia Commons
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Трябва ви кръгла, не много голяма тиква. Срежете капачето й и почистете от семките. 

  • 2

    Набрашнете тиквата (както тавичка). После я обърнете, за да падне излишното брашно. 

  • 3

    Карамелизирайте 3 с.л. захар. Изсипете карамела в тиквата. 

  • 4

    Разбийте яйцата с останалата захар. Добавете млякото и ванилиите. Изсипете сместа в тиквата. Сложете й капачето. 

  • 5

    Сложете тиквата в тенджера или много дълбока тава. Сипете вода, която да стига почти до отвора на тиквата, но все пак да не влиза вътре. 

  • 6

    Пъхнете във фурната на 170 С и печете 2 часа. Внимавайте водата да не завира (както при обикновен крем карамел, който печем на водна баня).

  • 7

    Когато тиквата е готова, извадете я от тенджерата. Изчакайте да се охлади напълно и чак тогава разрежете. 

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Лимонов пай с хрупкава коричка
    > 90 м.
  • Лесна салата с пушена сьомга
    < 10 м.
  • Пилешко филе Уелингтън
    40 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
"Животът е твърде кратък, за да го споделяте с личности, които сякаш изсмукват живеца от вас. Ако някой ви иска край себе си, ще...
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...