150 г захар се слага в подходящ огнеупорен съд с 2 с. л. вода. Карамелизира се, като се внимава да не загори, и се разпределя по дъното на купичките за крем карамел.
Затопля се леко млякото и към него с бъркане се добавя яйчната смес. Разбърква се за минутка и се отдръпва от огъня.
Яйцата и 250 г захар се разбиват с миксер, докато се разтопи захарта.
Ароматизирайте с ванилия и разпределете сместа в купичките с карамела. Подредете купичките в дълбока тава. Изсипете вода в тавата, не по-малко от 2 пръста от дъното.
Печете на средно силна фурна за около 50 минути.
Водата в тавата не бива да кипва, защото кремът ще стане на шупли. Ако нивото на водата намалее, долейте малко топла вода.
Да ви е сладко :)