Разделяме от общото количество захар, първо за карамелизиране, след това и за сместа. Ако желаете, може да разпределите 150 грама за карамелизиране, и 150 за разбиване, в зависимост от това дали обичате крема да е по-сладък, или не.
След като сме карамелизирали на котлона определеното количество захар, използваме кексова форма, или друг вид удобна тавичка (кой каквото има), като изсипваме карамела на дъното.
Отгоре подреждаме кроасаните. Аз ползвам такива с шоколад, не пречи да сложите мини, макси, с крем брюле или сладко. По желание, се нарязват на 2-3 парчета.
След като свършим с това, пристъпваме към приготвянето на крема. Разбиваме яйцата със захарта, достатъчно, за да я разтворим. След това добавяме ванилия, млякото и пак разбиваме.
Когато сместа е готова, заливаме кроасаните и печем на 180 С, в предварително загрята фурна, за около час.
След като извадим сладкиша от фурната, изчакваме да изстине и обръщаме в подходящ съд.