Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Крехки пържолки

2
Крехки пържолки
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Празник:Великден
Сезон:пролет
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Моята великденска трапеза :)

  • 2

    Ако не харесвате вкуса на агнешкото месо, пригответе си фантастични пилешки пържолки за Великденската трапеза, изключително крехки и вкусни, горещо Ви ги препоръчвам.

  • 3

    Прави се марината за месото, като в голяма купа се смесват портокаловия сок, соевия сос, меда, бялото вино, зехтина, пипер и подправката за барбекю. Към тази марината се прибавят пържолките, размесват се хубаво, така че всички да се овкусят, купата се покрива с фолио и се оставя в хладилника за минимум 6 часа да се мариноват.

  • 4

    Преди печене се изцеждат от маринатата.

  • 5

    За изпичане аз използвах скарата на фурната, като я подмазах с мазнина и наредих върху нея пържолките с кожата надолу. На дъното на фурната поставих голяма тава с малко вода в нея, за да не се стича мазнина при печенето директно в печката.

  • 6

    Пържолките пекох на 180 С на функция „грил“, като се обръщат да се запекат равномерно и от двете страни до получаване на приятен загар :)

  • 7

    Може да се използва скара или направо да се изпекат в тава, във всички случаи стават разкошни.

Подобни рецепти от форума
Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Светла Иванова
09.04.2015 | 07:58
Хареса ми начина на печене,много интересна идея :)
1
Сия Рибагина
08.04.2015 | 16:31
Соевия сос се слага в марината,извинявам се за пропуска :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Тайландска супа "Том Ка Гай"
    20 мин.
  • Комбас
    20 мин.
  • Свински врат на скара
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D