Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Кростата със смокини

Кростата със смокини
Източник: Violeta Mateva
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    В купа сe сипва брашното, яйцата, бакпулвера, ванилията, захарта и студеното масло, което се нарязва на парчета. С ръце се разбърква и замесва на гладко тесто. Завива се във фолио и се оставя за 1 час в хладилник.

  • 2

    Изважда се, отделя се топче, което се разточва и се изрязват формички на сърца и звездички за украса.

  • 3

    Голямата част също се разточва върху набрашнена повърхност с размер по-голям от тавата - 26 см. Прехвърля се с точилката върху намаслена тава, като се оформя и по стените.

  • 4

    Плодовете от сладкото се отцеждат и нарязват на парчета. Дъното се набожда с вилица, отгоре се сипва сладкото и се разпределят формичките.

  • 5

    Пече се в загрята фурна на 170 С около 25-28 минути. Изважда се и щом се охлади, се поръсва с пудра захар.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Ябълково вино
    < 10 м.
  • Фъстъчени бисквитки с шоколадов център
    30 мин.
  • Медени скариди върху салата
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Еха, чудна идея за закуска
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...