Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Крушите и техните предимства

по статията работи: | Прочитания: 4173 4
Освен познатите приложения, от стъблото на крушата се прави и дърворезба
Крушите и техните предимства
Източник: think

Продължаваме с плодовете на есента. Вкусните круши, представители на семейството на ябълките и дюлите, са здравословният избор, който можете да направите през това време на годината.

 

Ако искате да хапнете сладък плод и едновременно с това да си набавите полезни хранителни вещества, крушите са вашият плод. Казваме здравословни, защото в тях се съдържат така полезните фибри, витамини, натрий, калций, желязо, протеини. А едновременно с това са и нискокалорични.

 

За хората, склонни към алерии, крушите могат да се окажат по-подходящи, защото са по-малко алергенни плодове, в сревнение с другите.

 

Както е с повечето плодове, и при крушите се препоръчва консумация на плода заедно с кората.

 

Знаете, че повечето витамини са съсредоточени в кората, ако нямате проблем с дъвченето на й, хапвайте си и нея.

 

Има различни сортове круши. У нас се срещат едни от най-сладките и маслени видове круши, които буквално се топят в устата. Но в световен мащаб най-големите производители на круши са Китай, Италия и САЩ.

 

Това обяснява защо в големите супермаркети се срещат круши от Америка, определено не в сезона, в който сме свикнали да ги ядем, а цената няма нужда от коментар.

 

 16271

Снимка: Мартина Николова

 

Плодът на крушата е еднакво вкусен пресен, във вид на сок и сушен. Употребата на този плод е разнообразна. Сокът на крушата се използва за приготвянето на сладка и конфитюри.

 

Едно от най-апетитните сладка е именно това от круша. Често се комбинира с други плодове, особено горски. Комбинацията от сладостта на крушата и леко тръпчивият вкус на горските плодове е изключително приятна.

 

Друга, много подходяща вкусова комбинация е тази между сирената и крушите. Лесно ордьоври от парченце круша, забодено заедно с малко синьо сирене, ще изненада приятно вашите гости.

 

Когато готвите с круши, използвайте зелени, твърди плодове. Стъблата на крушата се използват за дърворезба, за материал за опушване на месо, заради приятния аромат на дима, а също и като аромат на тютюневи изделя.

 

Затова, като казваме, че крушата намира широко приложение в различни сфери, не се шегуваме.

 

Опитайте някои от нашите рецепти с круши:

 

Десерт с круши

 

Пай с круши

 

Шоколадов кейк с круши

 

Пияни круши

 

Сочен сладкиш с круши

 

Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
Emnuella
16.09.2013 | 14:09
Страхотен плод е крушата.
3
Надя
16.09.2013 | 13:28
Сладкото от круши става прекрасно.
2
ана
16.09.2013 | 13:27
Най-вкусният плод:)
1
Qna Kirkova
16.09.2013 | 13:20
Много обичам круши:)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Рецепти
Най-нови
Най-търсени
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Еха, чудна идея за закуска
- Имате ли боксови ръкавици?- Не!- Имате ли шапка за плуване?- Не!- А имате ли кънки?- Но Господине, ние продаваме шоколад!- Тогава ми...