Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Кулебяка с кисело зеле, свинско и подправки

6
Кулебяка с кисело зеле, свинско и подправки
Източник: Марианна Калинкова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:руска кухня, ОНД
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
80 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    В купичка размийте маята с топла вода, добавете захарта, разбъркайте и оставете сместа настрани.

     

  • 2

    Щом шупне, смесете маята с киселото мляко на стайна температура. Междувременно пресейте брашното, добавете солта и направете кладенче.

  • 3

    Изсипете шупналата мая с киселото мляко, добавете разбитото яйце и 2 ч.л. зехтин. Започнете да замесвате еластично тесто. Сложете го да втаса за около 30-40 минути в намазнена купа, покрито с кърпа или домакинско фолио.

  • 4

    Докато тестото втасва, пригответе плънката за кулебяката. Запържете свинското с 1 ч.л. зехтин. Добавете нарязаното на дребно зеле. Задушете до полуготовност. Към края подправете със сол, черен пипер, мащерка и чубрица. Оставете да изстине, докато разточите листа.

  • 5

    Втасалото тесто премесете отново. Разточете лист (с диаметър на тавата ви) и го поставете в намазнена тава. Изсипете изстиналата плънка в средата на листа и "прегърнете" плънката с краищата на тестото, като с пръсти внимателно ги прищипвате.

  • 6

    Поставете хляба, така че ръбът да се окаже отдолу на тавата. Намажете го с разбит жълтък с малко зехтин. Оставете да втаса за още 10 минути.

  • 7

    Печете на долния реотан на фурната, предварително загрята на 200 С. Намалете температурата до 180 С и печете за около 45 минути.

  • 8

    След като се изпече, напръскайте хляба със студена вода, покрийте с домакинска кърпа и изчакайте 10-15 минути преди консумация.

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
kalinka kalinkova
28.02.2014 | 10:21
Отговор на коментар #3 от gabriela gabrielova:
И аз ще го пробвам с удоволствие.
5
kalinka kalinkova
28.02.2014 | 10:21
Струва ми се много вкусно предложение.
4
stefaniika koleva
27.02.2014 | 13:40
Интересна идея, бих опитала нещо различно.
3
gabriela gabrielova
27.02.2014 | 10:54
Ще опитам този специалитет.
2
elena atanasova
26.02.2014 | 09:07
Интересна рецепта, бих пробвала това предложение.
1
Надя
25.02.2014 | 16:49
Много вкусно изглежда това :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!