Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Кухен с круши

10
Кухен с круши
Източник: lubagrancharova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    За тестото: Замесете тесто от брашното, маслото, 2 жълтъка, меда и бакпулвера. Завийте в прозрачно фолио и оставете в хладилника.

  • 2

    За пълнежа: Обелете и нарежете крушите на кубчета и полейте със сока от портокала. Добавете и настърганата кора. Отделете 1 жълтък за намазване. Останалите белтъци и цяло яйце добавете към крушите, заедно с изварата и бадемите.

  • 3

    Извадете тестото от хладилника, отделете 1/3 от него, от което да направите решетка на сладкиша. Разпределете останалото тесто във формата и запечете за 5 минути, докато хване лека коричката.

  • 4

    Извадете формата от фурната, изсипете плънката върху тестото, направете мрежа от отделеното такова. Намажете с жълтък и сложете да се пече още 20-25 минути на 180 С.

  • 5

    Забележка: Ако плодовете са сладки, не слагайте захар в плънката.

Коментари(10)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
10
kalinka kalinkova
01.11.2013 | 09:45
Отговор на коментар #7 от elena atanasova:
Ще пробвам и аз да го приготвя.
9
kalinka kalinkova
01.11.2013 | 09:45
Грабна ми вниманието .
8
pepi damjnova
01.11.2013 | 09:31
Много апетитен вид има.
7
elena atanasova
31.10.2013 | 09:16
И аз ще се пробвам, дано ми се получи.
6
stefaniika koleva
31.10.2013 | 08:33
Отговор на коментар #4 от poli asenova:
Ще пробвам, да видим при мен дали ще се получи.
5
stefaniika koleva
31.10.2013 | 08:32
Много съблазнително изглежда.
4
poli asenova
30.10.2013 | 08:27
Отговор на коментар #2 от кати:
Не е чак толкова сложно.
3
poli asenova
30.10.2013 | 08:27
Мисля да се пробвам да го приготвя.
2
кати
29.10.2013 | 19:36
Сложно ми се вижда.
1
Tsveta Mateva
29.10.2013 | 10:30
не става съвсем ясно, но най-вероятно първо запичаме тестото и тогава слагаме плънката, да уточните горе - долу до каква готовност се пече тестото защото след това имаме 20-15 минути
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Солен кекс II
    30 мин.
  • Свеж полъх
    15 мин.
  • Чилакилес (Мексико)
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Животът е твърде кратък, за да го споделяте с личности, които сякаш изсмукват живеца от вас. Ако някой ви иска край себе си, ще...
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...