Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Къде грешим в яденето на тези храни?

по статията работи: | 19 ноември 2017 Прочитания: 3329
И как да поправим грешките
Къде грешим в яденето на тези храни?
Източник: Мартина Николова

Когато става дума за здравословен начин на направа на храната, обикновено казваме, че трябва да хапваме плодовете и зеленчуците минимално топлинно обработени.

 

Това е така, тъй като продължителната термична обработка унищожава част от полезните им вещества.

 

Но, познайте, не винаги суровият вариант е най-полезен.

 

Вижте в кои случаи грешим и кои храни хапваме грешно.


Картофи

 

Според скоро проведено проучване лилавите картофи са далеч по-полезни от белите – намаляват нивата на кръвното налягане, пълни са с антиоксиданти, намаляват риска от развитие на рак. Цветът им е малко смущаващ, но с времето ще свикнете. Ако можете да се снабдите с тези лилави картофи, консумирайте тях на мястото на белите.


Чай с мляко

 

Да, аристократично е, но всъщност добавянето на мляко отнема част от полезното действие на чая.


Чесън

 

Смачквайте чесъна и го слагайте да престои така в гозбата. Това освобождава ензим алицин от него, който помага за предпазване от сърдечносъдови заболявания. 


Ябълки и круши 

 

Оставете ги малко да презреят. Всъщност това провокира хлорофила в тях да засилва действието на антиоксидантите.


Броколи

 

Според изследване готвенето на пара е единствения метод, който засилва антиканцерогенните свойства на броколите. Варенето и пърженето са двата най-непрепоръчителни методи. Но ако все още не искате да се отказвате от тях, тогава ви предлагаме да добавите люта подправка към броколите. Това ще активира свойствата им.

Рейтинг: 5 / 5 , 1 глас
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Салата със смокини
    15 мин.
  • Кленови курабийки с орехи
    20 мин.
  • Невероятно свинско с орехи и мед
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Рецепти
Най-нови
Най-търсени
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Две разкошни кексчета в чашки
След като изслуша всичките ми желания, златната рибка ме изгледа тъжно и каза: - Изяж ме...