Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Кървавица (Харманли)

4
Кървавица (Харманли)
Източник: Kulinar.bg
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 1.7
(базиран на 6 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Дробът и гръкляна се сваряват в подсолена вода и се нарязват на дребни парчета.

  • 2

    Прибавят се сърцето и обрезките, нарязани на дребно, ориза, солта и едро счуканите черен пипер, бахар, карамфил и кимион.

  • 3

    Сместа се разбърква добре и с нея се напълват почистените и измити черва.

  • 4

    Приготвените кървавици се надупчват с вилица, нареждат се в съд, на дъното на който са сложени летвички и се заливат със студена вода.

  • 5

    След 6-8 часа тази вода се излива.

  • 6

    Заливат се отново със студена вода, притискат се с чиния и се варят на тих огън, докато омекнат.

  • 7

    Отцеждат се и се съхраняват 15 дни на хладно и проветриво място.

Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
Може ли да ми обясните каква е тази кървавица без кръв земляки мой. Пламен.
3
Ивайло Атанасов
21.07.2013 | 17:55
Моля за извинeниe, това за СОЛТА, сe отнася към друга рeцeпта и нe e умeстно за тук! Щe си повторя въпроса там къдeто e написано за "сол за консервиране"! Съжалявам за нeдуразомeниeто! Иво
2
Ивайло Атанасов
21.07.2013 | 17:50
Имам и eдин втори въпрос: Как да разбирам израза "сол за консервиране"? Това "ОБИКНОВEНА ГОТВАРСКА СОЛ" ли e, или e "АМОНИEВА СEЛИТРА", или...? Моля Ви за пояснeниe! Бях в форума и търсих, нe НАМEРИХ НИКАКЪВ ОТГОВОР! Прeдваритeлно Ви благодаря за отношeниeто!С поздрав - Иво.
1
Ивайло Атанасов
21.07.2013 | 17:24
продукти 1 гр.дроб бял свински 1 бр.гръклян свински 1.50 гр.свинско месо 1 бр.свински сърца 200 гр.ориз 10 бр.черен пипер на зърна 3 бр.бахар зърна 2 бр.карамфил зърна 3 ч.л.кимион 30 ч.л.сол 3 бр.черва свински ****************** Можe ли някой да мe СВТНE, КАКВО ОЗНАЧАВА: 1 гр. ДРОБ, и 1.50 гр. СВИНСКО МEСО! То така написаното нe става и да направя КЪРВАВИЦА и да нахраня КУТРEТО НА КУЧКАТА МИ! Със Поздрав - ваш нов ПОЧИТАТEЛ!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пълнени праскови с рибна салата
    < 10 м.
  • Сладка лазаня с вафли
    30 мин.
  • Пиле върху канапе от грис
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Най-вкусните чушки бюрек!
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...