Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Кюфтенца с доматен сос (по чирпански)

4
Кюфтенца с доматен сос (по чирпански)
Източник: Станимира
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Хлябът се накисва в млякото, след което го добавяме към каймата, чукваме яйцето и поръсваме с чубрицата.

     

  • 2

    Разбъркваме добре и оставяме така овкусената кайма за около 30-60 минути в хладилника.

  • 3

    През това време обелваме и нарязваме картофите на кубчета и лука на ситно.

  • 4

    Каймата се изважда от хладилника и се прави на малки топчета, които се овалват в брашното и леко се изтупват, за да падне излишното количество.

  • 5

    Слагат се в тиган със загрято олио, без да се пържат много, само 2-3 минути, за да се запечата месото. Изваждат се в чиния и се оставят настрани.

  • 6

    В тенджера се загрява малко олио, задушава се лука, по желание може и малко чесън да се сложи.

  • 7

    Добавят се и настърганите домати, ако са пресни, е нужно малко да се задушат и те. После се изсипват литър гореща вода, доматеният сос и червеният пипер.

  • 8

    Когато заври сосът, се слагат кюфтенцата и картофите, изваждат се след около 20 минути, на тих огън.

  • 9

    Когато е готово, сваляме от огъня и си отделяме няколко лъжички сос от ястието.

  • 10

    Разбъркваме с брашното, докато се получи рядка консистенция, добавя се толкова сос, колкото е нужно.

  • 11

    Когато е готово, добавяме към останалото ястие и разбъркваме.

  • 12

    При поднасяне, може да се поръси с пресен магданоз.

Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
zvetanka ivanova
08.04.2014 | 14:09
Благодаря за идеята, скоро не съм правила кюфтенца по чирпански.
3
SSS
07.04.2014 | 15:14
Отговор на коментар #1 от Violeta:
Здравейте, Вили. Хляба трябва да е 1 филийка, не повече:)
2
тихомира илиева
07.04.2014 | 15:06
Много и обичам.
1
Violeta
07.04.2014 | 15:02
Само не разбрах хляба цял ли трябва да е,не е ли много.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Хайвер от авокадо
    < 10 м.
  • Бананово-шоколадов шейк
    < 10 м.
  • Пилешки дробчета с праз лук
    40 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...