Бланшираме броколите в солена вода, докато омекнат или ги задушаваме на пара. Отцеждаме ги много добре. Нарязваме ги на ситно. Няма нужда от пасиране, защото оформянето на кюфтенца става по-трудно.
Смесваме с изварата, яйцето, посоляваме, ако изварата е безсолна. Добавяме брашното. Ако броколите не са отцедени достатъчно и сместта е течна, добавяме още брашно.
Оформяме сплескани кюфтета и ги пържим в сгорещена мазнина. Внимаваме да не се разпаднат, когато ги обръщаме.
Забележка: По желание може да се сложат различни зелени подправки, като магданоз или копър. Може да сервирате със сос от кисело мляко и чесън. За по-здравословно хапване, изпечете във фурна кюфтетата, наредени върху готварска хартия за печене.