Тиквичките се нарязват надълго. Овалват се в част от брашното. Нареждат се в тава за печене и се поливат с мазнина (нейното количество е повече, тъй като тиквичките трябват да се „пържат“ във фурната). Посоляват се и се поръсват с наситнен копър. Слагат се във фурната за 50-60 минути на 200 С. Пекат се до кафява коричка, като се обръщат един път, за да се запекат и от другата страна.
Нареждат се в плато и се заливат с млечен сос.
За млечния сос: киселото мляко, пресования чесън и малко черен пипер се смесват в купа и се заливат тиквичките.
По желание може да добавите и доматен сос или да го сервирате отделно, за тези, които го предпочитат.
За доматения сос: пюрето, малко сол и захарта се слагат на котлона, сосът се вари на слаб огън за около 30 минути.
Накрая добавете и кюфтетата, за да се получи една неустоима чиния.
Смесете каймата, малко черен пипер, останалото брашно, яйцата и подправка по избор (магданоз, копър, джоджен) и оформете кюфтета. Изпечете ги във фурната, докато тиквичките изстиват, защото те са по-вкусни охладени.