Сложете корите една по една в 1 1/2 л вода (вряща и подсолена) и варете 2 минути. Когато са готови, залейте със студена вода и ги оставете в нея.
Счукайте чесъна. Обелете и нарежете лука. Запържете ги в олиото. Добавете каймата, след като се запържи, сложете пюрето. Захлупете и оставете да къкри.
Подправете я със сол, пипер и останалите подправки. Ако се получи суха смес, добавете малко вода.
За соса: Смесете сметаната, млякото и пармезана.
Отцедете корите. Загрейте фурната на 200-220 С. намажете с масло тавата и редете кори, кайма, сметанов сос, и така, докато продуктите се изчерпат. Трябва да завърщите със сос.
Отгоре сложете бучици масло. Печете 30 минути.