Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Лека торта

Лека торта
Източник: Kulinar.bg
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Смелете бисквитите в блендер или ги начукайте ситно в хаванче. Сложете стопеното масло към тях и разбъркайте. Сложете ги на дъното на форма за торта с отделящи се стени, застлана с хартия за печене. Притиснете добре към дъното. Оставете в хладилника да стегне. 

  • 2

    През това време разтворете желатина във вода и оставете да се активира. 

  • 3

    Обелете 2 от кивитата и ги нарежете на кубчета. Слага се в лимоновия сок и захарта и всичко отива на котлона. Оставете за няколко минути, колкото плода да си отдели сока. След което се оставя да се охлади. 

  • 4

    В захарната смес с кивито се слага и желатина, киселото мляко и се разбърква. 

  • 5

    Бананите се режат на кръгчета, слагат се върху блата. Отгоре се изсипва млечната смес и така тортата се слага в хладилника за 6 часа поне. 

  • 6

    След като тортата се стегне хубаво, се освобождава от формата. Украсява се с останалите кивита и бадемите. 

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Спаначено песто
    < 10 м.
  • Домашен бананов шейк
    < 10 м.
  • Картофи с кимион
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D