Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Лесен милфьой със сладко от смокини

7
Лесен милфьой със сладко от смокини
Източник: Petya Keranova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:френска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Листът бутер тесто се слага в подходяща тава, надупчва се с вилица и се изпича на 200 С. Оставя се да изстине.

  • 2

    В малка част от млякото за крема се разтваря нишестето. Останалото мляко, маслото и захарта се кипват. Сваля се от огъня, прибавя се разтвореното нишесте, и се връща на котлона, докато се сгъсти, като се бърка постоянно – 2–3 минути.

  • 3

    Прибавят се жълтъците и се бърка до хомогенизиране. Ароматизира се с ванилията, слага се солта, прехвърля се в чиста купа и се оставя да изстине. Покрива се с фолио за свежо съхранение, за да не хване кора. Охладеният крем се разбива с миксер. Сметаната също се разбива с миксер, до сгъстяване, и се смесва с крема.

  • 4

    Изсипва се върху многолистното тесто, разнася се равномерно и се заглажда с метална шпатула, периодично потапяна във вряща вода. Нарязва се на правоъгълници. В средата на всеки се поставя 1 плод от смокиновото сладко.

Коментари(7)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
7
kalinka kalinkova
17.04.2013 | 19:23
Много обичам сладко от смокини.
6
zvetanka ivanova
17.04.2013 | 12:00
Много добра рецепта.
5
тихомира илиева
16.04.2013 | 22:08
Отговор на коментар #1 от gabriela gabrielova:
И на мен ми хареса.
4
тихомира илиева
16.04.2013 | 22:07
До сега не съм опитвала такова нещо.
3
poli asenova
16.04.2013 | 21:44
Ще го пробвам.
2
pepi damjnova
15.04.2013 | 21:09
Наистина лесно изглежда.
1
gabriela gabrielova
15.04.2013 | 21:06
Предложението ми хареса.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Трицветен крем с кисело мляко
    30 мин.
  • Маникоти палачинки
    15 мин.
  • Коктейл от херинга
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Леле, какво му мислим на това руло
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...