Нарязвате 1 кг свинско месо на кубчета за шишчета или го купувате готово нарязано. Осолявате го и поръсвате с млян черен пипер.
Махате дръжките на чушките и изчиствате от семките. Нарязвате ги на големи парчета, за да могат лесно да се нанижат на шишчето, без да се счупят.
Нарязвате тиквичките на шайби с дебелина около 2 см. Всяка шайба разделяте на 4 и се получава идеално парченце тиквичка за шишче.
Нарязвате всяка глава лук надлъжно на 4 части, така че да може да се отделят листа с големината на чушките.
Осолете всички зеленчуци.
Ако шишчета са дървени, намокрете ги предварително с вода, за да не изгорят.
Нанижете продуктите на шишчетата (не много плътно), като редувате месо, чушка, лук и тиквичка.
Печете на скара сред природата :) Не забравяйте да обръщате шишчетата от време на време.