Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Лещена чорба по италиански

1
Лещена чорба по италиански
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:италианска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 3.7
(базиран на 15 отзива)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Почистете и измийте лещата

  • 2

    Нарежете наситно лука, счукайте чесъна и ги смесете

  • 3

    Запържете ги в сгорещения в тенджерата, в която ще варите супата, зехтин

  • 4

    Налейте 1 литър вода, разбъркайте и пуснете 2 кубчета бульон по желание

  • 5

    Добавете лещата и варете под капак на тих огън около 20 минути

  • 6

    Добавете след това ориза

  • 7

    Доматите претрийте през сито и оставете сока да изтече в чорбата

  • 8

    Подправете със смлян черен пипер и доварете

  • 9

    Преди сваляне от огъня прибавете ситно нарязания магданоз.

Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Mihaela Angelova
27.06.2013 | 17:00
по принцип не ям леща , но така приготвена ми хареса
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...