Изчистете рибите, измийте ги с вода и оцет и внимателно ги подсушете.
Сложете ги в тава за печене една до друга, поръсете със зехтина, изцедения лимонов сок, сол и черен пипер на вкус.
Нарежете пресни листа мащерка и ги смачкайте заедно с чесъна, добавете и ригана и семената от копър.
Намажете с тази ароматна смес рибите и ги оставете да се мариноват за половин час.
Загрейте фурната на 180 С. Печете за 40 минути.
Когато рибата е готова, извадете я от тавата, сложете я в плато за сервиране и я поръсете с образувалия се сос в тавата. По желание може да разтворите в него няколко лъжици царевично нишесте, за да се образува гъсто сосче.
Ако си направите сос с нишесте, сложете задушени зеленчуци за гарнитура.