Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Лучена яхния с месо от сърна

Лучена яхния с месо от сърна
Източник: Роси Цветанова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Предварително сварете месото за около час и варете, докато омекне (около час и повече) в подсолена вода. 

  • 2

    Обелете лука и нарежете 5-те глави едър лук на дребно. Сложете го в тиган заедно с олиото и 1 ч.л. сол, докато се запържи. 

  • 3

    Добавете брашното и червения пипер. Когато леко се запържат, разредете с 8 ч.ч. вода. 

  • 4

    Нарежете месото на порции. Подредете го в тава. Сложете обелените малки лукчета (50-60 бр.) и залейте със соса. Сложете чесъна (небелен, само леко продупчен с нож), виното, черния пипер на зърна. 

  • 5

    Добавете оцета, още 2-3 ч.ч. вода, мления черен пипер и дафиновия лист. 

  • 6

    Печете на 250 С около 45-50 минути. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Еха, чудна идея за закуска
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...