Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Лучена яхния с месо от сърна

Лучена яхния с месо от сърна
Източник: Роси Цветанова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Предварително сварете месото за около час и варете, докато омекне (около час и повече) в подсолена вода. 

  • 2

    Обелете лука и нарежете 5-те глави едър лук на дребно. Сложете го в тиган заедно с олиото и 1 ч.л. сол, докато се запържи. 

  • 3

    Добавете брашното и червения пипер. Когато леко се запържат, разредете с 8 ч.ч. вода. 

  • 4

    Нарежете месото на порции. Подредете го в тава. Сложете обелените малки лукчета (50-60 бр.) и залейте със соса. Сложете чесъна (небелен, само леко продупчен с нож), виното, черния пипер на зърна. 

  • 5

    Добавете оцета, още 2-3 ч.ч. вода, мления черен пипер и дафиновия лист. 

  • 6

    Печете на 250 С около 45-50 минути. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Салата от печени пиперки
    15 мин.
  • Сладко-пикантно тако
    20 мин.
  • Кисело мляко с бисквити и сладко
    < 10 м.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...